11.02.2008

Huvallahulleziy B meali Tr



59 Haşr
BismillahirRahmanirRahim

22-) HuvAllahulleziy la ilahe illâ HU* 'Alimulğaybi veşşehadeti, HuverRahmanurRahıym;
O, kendinden gayrı ilah (vücud) olmayan Allah'tır... Ğayb ve şahadeti daimi bilendir (zira hepsi ilmindedir; O'na göre ğayb yok, vakıftır)... O, Rahman'dır (kemalatlarını izhar için herşeye vücud veren, rahmeti olarak var kılandır), Rahıym'dir (kemalatının önündeki manileri ortadan kaldıran, kendini tanıtan, manevi rahmet sahibidir).

23-) HuvAllahulleziy la ilahe illâ HU* el Melik'ül Kuddûs'üs Selâm'ul Mu'min'ul Müheymin'ul Aziyz'ul Cebbar'ul Mütekebbir* SubhanAllahi 'amma yüşrikûn;
O, kendinden gayrı ilah (vücud) olmayan Allah'tır...Melik'dir (cümle yaratıkların mutasarrıfı, mutlak hükümran, tam kayıtsız), Kuddus'dur (yaratılmışlığa ve kevne ait nitelenmelerden, sınırlılıktan mukaddes), Selam'dır (yaratılmışlara selamet ihsan eden, yakiyn halini oluşturan, mü'minlere 'İSLAM'ın hazmını veren), Mu'min'dir (iman nurunun kaynağı, böylece emin makamı oluşturan; gayb'ın sırlarına açık idrakı meydana getiren), Muheymin'dir (gözetip himaye eden, yüceliği ile kendinden geçiren), Aziyz'dir (Mutlak galip), Cebbar'dır (iradesini zorunlu olarak kabul ettiren), Mütekebbir'dir (Şanına uygun kibriya sahibidir; O'nun büyüklüğünü hiç kimse aşamaz, herşey acz ile malul'dur, gafletin sonu yoktur)... (Ki) Allah, onların ortak koştuklarından Subhan'dır!.

24-) HuvAllahul Halik'ul Bâri'ül Musavviru leHUl' Esma'ül Hüsna* yüsebbihu leHU ma fiysSemavati vel'Ardı, Ve HUvel'Aziyz'ul Hakiym;
O, Halık (mutlak yaratan, takdir eden), Bari (her yarattığını, zaman ve özellik olarak yekdiğerine uygun izhar eden-tafsile getiren), Musavvir ( (sonsuz manalarını şekillendiren; yarattıklarının hepsini ayrı bir sûretle meydana getiren) olan Allah'dır; Esma'ül Hüsna O'nundur... Semavat'ta ve Arz'da ne varsa O'nu tesbih ediyor; O ise Aziyz'dir, Hakiym'dir.



Kuran B Meali, Hasan Güler.
http://www.ahmedhulusi.org/kuran/
adresinden B Mealini okuyabilirsiniz

Bilgi:

"Her kim sabahleyin üç kere "Eûzü billâhis semiy'ıl alîmi mineş şeytânir raciym" dedikten sonra El Haşr sûresi sonundaki üç âyeti okursa, Cenâb-ı Allâh onun için, akşama kadar istiğfar edecek yetmiş bin melek verir. O kimse; o gün ölürse şehid olarak ölür. Kezâ akşam ölürse de böyle gene şehid olur."

buyuruyor Hz. Muhammed Yasin Cebbar A.v.s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder