9.02.2008

Kur'an silinir ise?


..*.*.*..*.*..*.*..*.*..*.*..*.*.*.*.*.**..*.**.*

Soru: Kiyamet günü Kur'an-i Kerim silinecek mi?

Degerli Kardesimiz;

Bu konuda Hz. Peygamber(a.s.m)'den gelen bir rivayete rastlayamadik. Ancak Sahabenin sözleri vardir. Bu gibi konularda sahabenin sözlerini bir nevi hadis olarak kabul etmek uygun olur. Çünkü, bunlar rast gele veya bir içtihat yapilarak söylenecek sözler degildir. Kuvvetli bir ihtimalle bu gibi sözler –en azindan- Hz. Peygamber(a.s.m)'in bazi sözlerinden esinlenerek yapilan yorumlar olarak degerlendirilebilir.

Darimî'nin yaptigi rivayette Hz. Abdullah b. Mesud söyle demistir:

"Daha ortadan kaldirilmadan Kur'an'i çok okuyun." –Oradakiler: 'Diyelim ki, Mushaflar kalkacak, ya insanlarin ezberinde olan Kur'an ne olacak?' diye sorduklarinda, Abdullah: 'Bir gecenin sabahinda kalktiklarinda, tam bir fukara (Kur'an fakiri) olacak, ezberlerindeki 'lailahe illallah'i bile unutmus olacaklar. Artik Cahiliye devrinden kalma sözler ve siirlerle ugrasacaklar" Diger bir rivayette ise, söyle demistir: "Kur'an'in üzerinden öyle bir gece gelip geçecek ki, ne Mushaflarda ve ne de insanlarin ezberinde bir tek ayet bile kalmayip ortadan kalkmis olacak" (Darimi, Fadaâilu'l-Kur'an, 4).

Yusuf Nebhanî "Huccetullahi ala'l-âlemin" adli eserinde "Kiyametin büyük alametlerinden biri de Kur'an'in ortadan kalkmasidir" seklindeki bir baslik altinda - Deylemî'den naklen- Hz. Huzeyfe ve Hz. Ebu Hureyre'nin söyle dediklerini belirtmistir:

"Kur'an'in üzerinden öyle bir gece geçecek ki, insanlar sabahladiklarinda, insanlarin içlerinden/kalplerinden/hafizalarindan/ezberlerinden bir tek ayet bile kalmadan hepsi silinmis olacaktir". (Nebhanî, Huccetullahi ala'l-âlemin, s.847).

Abdullah b. Ömer ise söyle demistir: "Kur'an geldigi yere dönmeden kiyamet kopmaz. Söyle ki; Kur'an, Arsin etrafinda ari viziltisi gibi bir vizilti çikarir. Aziz ve Celil olan Rab: 'neden böyle (adeta inler gibi) ses çikardigini sorar. Kur'an: 'Ben Senden çiktim, simdi yine sana döndüm. Çünkü, artik okunuyorum fakat benimle amel edilmiyor' der. Iste o zaman Kur'an kaldirilmis olur". (Nebhanî, a.g.e, s.847).

Bu rivayetleri kiyametin son alametlerinin gerçeklesmesinden ve kiyametin kopmasi basladiktan hemen sonra Kuran'in kaldirilacagi seklinde anlamak daha uygun olacaktir.
Selam ve dua ile...
Sorularla Islamiyet Editör
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=21395
.*.*.*..*.*.*.*.*..*.*.*.**.*.*..*.*.*.*.*..*.*.*..*.*.*..*

Eğer
Kuran ı Kerim silinecek ise, Islam Dini de son Din ise,
Gelecekte insanlar bu Korunmuş Rehber olmadan nasıl
gerçege ulaştıran bilgilere sahib olacak ve Islam kalacaklar?

Kuran-i Kerimin tercüme ettirilmesi,
Arap Alfabesinin Türk Latin Alfabesine dönüştürülmesinde
çok büyük bir Islami hizmet gizlenmiş olabilirmi?

Türk Latin Alfabesi çok ilginç bir dizayna sahip!
18. Harf/Sembol O
19. Sembol/Harf Ö

''Bana bir harf öğretenin kölesi olurum''
Veliullah Hz. Ali K.v.
'ilmin kapısı' bize acaba ne demek istiyordu?

Tuşladığın harfleri harf deyip geçme Tanı,
düşün altındaki binlerce Yatanı!

SELAM Aleyküm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder